У Німеччині вважають, що послаблювати санкції щодо РФ зарано

У Німеччині вважають, що послаблювати санкції щодо РФ зарано

Укрінформ
Віце-канцлер, міністр економіки ФРН Зігмар Габріель вважає, що санкції з Росії можуть бути зняті після виконання Мінських угод.

Про це Габріель заявив на прес-конференції за підсумками візиту до Москви, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

При цьому у разі відчутних кроків з боку Москви щодо врегулювання конфлікту на Донбасі він допускає можливість поступового послаблення обмежувальних заходів.

Заступник голови німецького уряду зазначив, що «центральним завданням в Європі» має бути єдність у підходах, у тому числі і в питанні санкцій. Останні мають бути зняті після виконання Мінських угод - «це абсолютно зрозуміло». Відтак дискусія в ЄС не йде про те, знімати або не знімати: питання в тому, чи потрібно чекати 100-відсоткового виконання угод для повного зняття санкцій, за що виступає більшість в ЄС і це є офіційною позицією, або «не позбавлено сенсу говорити про те», що у разі істотних, відчутних кроків, можна поступово послабляти обмежувальні заходи.

До прибічників такого підходу відноситься і сам Габріель, а також його однопартієць, голова МЗС країни Франк-Вальтер Штайнмайєр. Водночас, віце-канцлер визнав, що нині істотні кроки мають місце лише в «украй вузьких обсягах» і вказав, на те, що претензії є як до російської, так і української сторони.

За словами Габріеля, президент РФ Володимир Путін запевнив його в тому, що зацікавлений у виконанні «Мінська». Це також в інтересах німецької сторони, тому Берлін продовжуватиме разом з Парижем робити все для вирішення конфлікту, сказав Габріель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-