Шульц: Питання зняття санкцій залежить від Москви, а не від Брюсселя

Шульц: Питання зняття санкцій залежить від Москви, а не від Брюсселя

Укрінформ
Питання про зняття або послаблення санкцій ЄС проти Росії має  вирішуватися в Москві, а не у Брюсселі.

Про це заявив президент Європейського парламенту Мартін Шульц на прес-конференції в Берліні у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Якщо рішення про зняття санкцій буде прийнято, то воно залежатиме від Москви, а не від Брюсселя», - сказав Шульц.

Він підкреслив, що питання санкцій тісно пов'язано з виконанням Мінських угод, «а їх виконання залежить від російського керівництва». Поки що занадто мало просування в процесі, зазначив політик.

Президент Європарламенту також вважає за потрібне нагадати журналістам, що санкції ЄС були накладені, а пізніше продовжені у зв'язку з тим, що країна, яка, будучи гарантом безпеки України за Будапештським меморандумом, незаконно, в порушення міжнародного права односторонньо анексувала частину її території, а також у зв'язку з подіями на сході України.

Говорячи про співпрацю з російською стороною, Шульц назвав її «складною». Міжнародна політика у взаємозв‘язках, особливо з членами Ради Безпеки ООН, які мають право вето, повинна будуватися на принципах пошуку того, що є спільного, які є спільні інтереси, і як можна їх поглибити, щоб зменшити розбіжності. Це - основа міжнародної політики, зазначив депутат. І саме це, за його словами, і намагається цими днями зробити віце-канцлер ФРН Зігмар Габріель (який зустрічався напередодні в Москві з Володимиром Путіним - ред). Шульц вважає, що це нормально, коли міністр економіки веде переговори з питань торгівлі з Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-