У Міноборони Швеції стурбовані активністю російських шпигунів

У Міноборони Швеції стурбовані активністю російських шпигунів

Укрінформ
Міністр оборони Швеції Петер Гультквіст заявляє про вірогідне зростання в його країні шпигунської активності з боку Росії.

Про це повідомляє DW.

Зокрема, Росія виявляє підвищену зацікавленість до військової сфери у Швеції, повідомив міністр в інтерв'ю виданню Svenska Dagbladet: "Я не можу вдаватись у деталі, але загалом інтерес до Швеції з боку Росії підвищився".

Гультквіст закликав бути особливо обережними державних службовців, військових та представників деяких компаній.

Раніше шведські ЗМІ повідомляли, що після того, як минулого тижня стало відомо про відправлення для постійної дислокації на шведський острів Готланд 150 військовослужбовців, там активізувались росіяни. Вони під виглядом туристів звертались до шведських солдатів, намагаючись вивідати в них інформацію про те, до яких військових частин вони належать.

Про активізацію російських шпигунів заявив командир підрозділу шведських військ на Готланді. Також протягом останнього тижня повідомлялось про інциденти на півночі материкової Швеції, зокрема, поблизу військового об'єкту був знайдений автомобіль з великою кількістю антен, а в одному з ресторанів росіяни погрожували офіцерові НАТО.

Фото: sverigesradio.se

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-