У Москві заблокували роботу Культурного центру України

У Москві заблокували роботу Культурного центру України

Відео
Укрінформ
У Москві давно блокувалася повноцінна робота Національного культурного центру України, проте у середу гендиректора Центру Володимира Іонова, призначеного Україною, спочатку не пускали в будівлю, потім не пустили в його кабінет.

Про це розповів у відеоповідомленні у Фейсбуці представник омбудсмена України в Росії правозахисник, журналіст Володимир Шрейдлер.

За його словами, генерального директора УНКЦ, призначеного Україною в березні, Володимира Іонова не пускали в будівлю. Замок у його кабінеті зламаний, так що Іонов не може пройти в нього і виконувати свої обов'язки. Тим часом, фактично керівництво центром на себе взяли заступник директора і начальник технічного відділу.

"Латентні сепаратисти обидва. Я не боюся цього слова. Обидва не протистоять "сепарам", які у них коридорами гуляють, зривають заходи. Саботаж, непокора призначеному керівнику - ми все це тут бачили", - пояснює Шрейдлер.

Про українську культуру, за його словами, тут давно не згадують. Причина цих дій - велика чотириповерхова будівля центру, розташована в самому центрі Москви, на Старому Арбаті. Площа - 4 тис. квадратних метрів, чверть з них здається бізнесменам у суборенду.

"Це величезний потік грошей, який дає змогу працювати корупційній схемі. Якась частка йде готівкою, а якась офіційно, на папері. Все, що тут відбувається - це боротьба за шалені гроші", - говорить Шрейдлер

Як повідомлялося, представники української діаспори у Москві, які добивалися заміни колишнього керівника НКЦУ Володимира Мельниченка, давно обурювалися наболілою ситуацією, пов'язаною з тим, що новий гендиректор не може почати виконання обов'язків. Під час проведення Світового конгресу українців у Києві (25-27 серпня) українська делегація РФ збирала підписи під листом, що роз'яснює ситуацію. Їх разом з доповідною запискою бухгалтера НКЦУ, що працювала з Іоновим, передали в АП України. 

На посаду директора Культурного центру у Москві 3 березня 2016 року Державним управлінням справами (ДУС) президента України призначений Володимир Іонов. Проте російська влада не реєструвала нового директора центру, призначеного державою Україна на цю посаду. Співробітники два місяці не отримували заробітної плати. 31 серпня Росія розблоковувала роботу Культурного центру України у Москві, внісши до Єдиного державного реєстру юридичних осіб зміни у відомості про нового директора центру Іонова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-