Питання Сирії треба передати до Міжнародного суду - Генсек ООН

Питання Сирії треба передати до Міжнародного суду - Генсек ООН

Укрінформ
Військові злочини сирійського режиму та його пособників проти мирного населення країни слід передати до Міжнародного кримінального суду.

Із таким закликом виступив у середу на засіданні РБ ООН генеральний секретар Організації Пан Гі Мун, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я вкотре звертаюсь із закликом до Ради Безпеки передати питання ситуації в Сирії на розгляд Міжнародного кримінального суду", - заявив генсек ООН.

Він наголосив, що члени сирійського уряду, "які віддавали накази або були частиною ланки командування, повинні відповісти за свої злочини". Інші, хто брав участь, також "мають постати перед судом".

Пан Гі Мун підкреслив: не залишається сумнівів у необхідності стійкого врегулювання та забезпечення необхідних засад для перехідного уряду в інтересах примирення та покладення краю війни в Сирії.

"Зараз ми вийшли на доленосний момент. Я закликаю всіх і кожного використати свій вплив, щоб відновити режим припинення бойових дій, дозволити надходження гуманітарної допомоги до місць, де її потребують, а також підтримати дії ООН щодо накреслення політичного шляху для сирійців, щоб за допомогою переговорів вибратися з пекла, в якому вони зараз перебувають", - наголосив генеральний секретар ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-