Під час заворушень у Північній Кароліні поранено 12 поліцейських

Під час заворушень у Північній Кароліні поранено 12 поліцейських

Укрінформ
Поліція застосувала сльозогінний газ для розгону натовпу в місті Шарлотт у Північній Кароліні після початку протестів у зв'язку з вбивством поліцією озброєного афроамериканця, під час заворушень постраждали більше десяти співробітників правопорядку.

Про це з посиланням на місцеву поліцію повідомляє РИА Новости.

"Приблизно 12 офіцерів поліції поранено. Один з них одержав удар каменем в обличчя", - повідомляють у міському відділенні поліції.

Інцидент, що став причиною протестів, стався у вівторок ввечері. Згідно зі звітом поліції, патрульні під час рейду помітили озброєного чоловіка, який вийшов з автомобіля, після чого відкрили по ньому вогонь. Від отриманих поранень потерпілий помер у лікарні.

Одне з джерел в поліції повідомило, що вбитий, 43-річний Кейт Ламонт Скотт, виявився афроамериканцем, як і поліцейський, який у нього стріляв. Члени сім'ї загиблого заявили, що у чоловіка не було при собі зброї, а в руках він тримав книгу.

Після того, що сталося в місті, розпочалася акція протесту. Повідомляється, що мітингувальники заблокували одну з центральних магістралей.

Нагадаємо, влітку в США пройшла хвиля заворушень після вбивств білими поліцейськими двох афроамериканців у штатах Міннесота та Луїзіана. У середині липня темношкірий житель штату Міссурі Гейвін Лонг влаштував стрілянину в американському місті Батон-Руж (Луїзіана). Тоді загинули троє поліцейських, зловмисник був убитий.

До цього 25-річний темношкірий ветеран Афганістану Міка Джонсон розстріляв поліцейських в Далласі. Жертвами стрілянини стали п'ять правоохоронців, ще кілька осіб отримали поранення. Інцидент став найкривавішим для правоохоронних органів США після 11 вересня 2001 року.

Фото: © REUTERS/ Adam Rhew/Charlotte Magazine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-