ФСБ хоче розшифрувати увесь інтернет-трафік росіян - ЗМІ

ФСБ хоче розшифрувати увесь інтернет-трафік росіян - ЗМІ

Укрінформ
У рамках виконання "пакета Ярової" ФСБ разом з Мінзв'язку та Мінпромторгом обговорює можливості розшифровки та аналізу всього інтернет-трафіку росіян.

Про це пише "КоммерсантЪ" з посиланням на декілька обізнаних джерел.

ФСБ, Мінзв'язку та Мінпромторг обговорюють цілий набір технічних рішень, які дозволять реалізувати дешифрування і, відповідно, доступ до всього інтернет-трафіку росіян.

Міністерства вважають, що потрібно розшифровувати трафік тільки тих користувачів, які привернули увагу правоохоронних органів. Як варіант розшифровки відомства обговорюють установку на мережах операторів обладнання, яке зможе виконувати MITM-атаку (Man in the Middle). Воно розшифрує перехоплений від сервера трафік, а перед відправкою користувачеві зашифрує його назад. Аналізувати отримані дані планується з допомогою DPI-системи (Deep Packet Inspection), яку оператори використовують, зокрема, для фільтрації сайтів.

Як пояснив експерт, гендиректор компанії РДП.РУ Сергій Нікулін, якщо використовувати даний функціонал "на зло", то можна "успішно шпигувати за усіма абонентами провайдерів, у яких такі системи встановлено, що породжує ризики порушення конституційних прав громадян та державної безпеки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-