ООН хоче позбавити світ від супербактерій

ООН хоче позбавити світ від супербактерій

Укрінформ
Усі 193 країни - члени ООН підписали документ, в якому зобов'язалися позбавити світ від супербактерій - стійких до ліків хвороботворних організмів.

Медики вже назвали цю декларацію проривом, повідомляє Російська служба ВВС.

"Якщо країнам вдасться дотримуватися декларованих планів, у світі буде щорічно вмирати на 700 тисяч людей менше", - стверджують експерти.

Зазначається, що в Європі і США в результаті стійкості до медикаментів щороку помирає близько 50 тисяч осіб.

Новий документ - всього четверта угода в історії ООН, що стосується здоров'я: їй передували декларація по боротьбі з ВІЛ в 2001 році, з незаразними захворюваннями в 2011 році і з вірусом Ебола - в 2013 році.

Тепер у 193 держав є два роки на те, щоб представити план по боротьбі з супербактериями.

"Тепер почнеться справжня робота. Потрібно, щоб влада, лікарі, фармацевти і фермери дотримувалися своїх зобов'язань і врятували сучасну медицину", - сказала радник уряду Британії з медичних питань Саллі Девіс.

У документі підкреслюється, що країни будуть спонсорувати створення нових антибіотиків і працювати над поліпшенням діагностики, а також навчати медичний персонал і громадськість засобам боротьби зі стійкими бактеріями.

Проблема супербактерій виникла у зв'язку з надмірною поширеністю антибіотиків, до яких у мікроорганізмів виробилася стійкість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-