Олланд закликав покласти край війні у Сирії і негайно зібрати Радбез

Олланд закликав покласти край війні у Сирії і негайно зібрати Радбез

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд з трибуни ООН закликав покласти край війні у Сирії та якнайшвидше скликати засідання Раду Безпеки ООН щодо її припинення.

Про це він заявив під час виступу у вівторок на 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«У мене є тільки одне слово: досить. Рада Безпеки повинна зібратися якнайшвидше, щоб покласти край конфлікту та хаосу. Це не повинен бути театр дурнів або, іншими словами, місце, де кожен уникає відповідальності. Ніхто не повинен заважати роботі Ради Безпеки», - сказав Олланд.

За його словами, «сирійська трагедія» в очах історії буде «ганьбою міжнародної спільноти, якщо ми не покласти край конфлікту найближчим часом».

«Тисячі дітей загинули від бомбардувань, половина населення голодує, мають місце напади на гуманітарні конвої, використовується хімічна зброя. Досить!», - наголосив він.

Олланд також висунув чотири пропозиції Франції для врегулювання ситуації в Сирії.

«Потрібно припинити вогонь, негайно забезпечити гуманітарну допомогу в Алеппо та інші міста, що страждають, відновити політичні переговори, відповідно до принципів, встановлених у 2012 році, та покарати винних у застосуванні хімічної зброї в Сирії», - сказав він.

Французький президент поклав усю відповідальність за новий виток ескалації у Сирії на режим Асада та «країни, які його підтримують».

«Режим відповідальний за порушення перемир'я. Я хочу сказати тим, хто його підтримує з-за кордону, що вони повинні змусити режим бути прихильним миру. Якщо вони цього не зроблять, то вони також разом з режимом несуть відповідальність за розкол та хаос в Сирії», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-