Олланд хоче прискорити ратифікацію рішень Паризької кліматичної конференції

Олланд хоче прискорити ратифікацію рішень Паризької кліматичної конференції

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд закликав прискорити процес ратифікації рішень Паризької кліматичної конференції – СОР21 країнами підписантами.

Про це він заявив під час виступу у вівторок на 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Усі країни, які є членами ООН, я б попросив прискорити процес ратифікації. Я прошу це з тією метою, щоб він був завершений до кінця цього року», - зауважив Олланд.

Він заявив, що Європа вже виділила на боротьбу з наслідками кліматичних змін 40 млрд євро і закликав приєднатися до цього й інші країни. Франсуа Олланд також нагадав, що наступна кліматична конференція відбудеться в Марокко.

«Це має бути не конференція висловлювання солідарності, а форум конкретних дій, доброчинних намірів усього світу», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, торік у грудні представники 196 сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (195 країн і Євросоюз) уклали в Парижі першу універсальну обов'язкову угоду по клімату, яка після 2020 року визначить обсяги викидів шкідливих газів і заходи запобігання кліматичним змінам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-