Туреччина хоче, аби світ був уважнішим до біженців

Туреччина хоче, аби світ був уважнішим до біженців

Укрінформ
Сирійських біженців не слід розглядати як загрозу - їх варто інтегровувати у суспільство.

Таку думку під час виступу на Генеральній асамблеї ООН висловив президент Туреччини Реджеп Ердоган, передає кореспондент Укрінформу.

«Із цієї трибуни я звертаюся до міжнародної спільноти та всіх європейських друзів, які розцінюють сирійських біженців як загрозу для себе: марно шукати миру за колючим дротом та високими стінами», - сказав Ердоган.

На його переконання іноземним урядам необхідно шукати довготривалі вирішення проблем сирійців.

«Якщо нам не вдасться швидко вирішити питання із освітою, працевлаштуванням та проживанням сирійських біженців, то ми не зможемо завадити і незаконній міграції, соціальним проблемам та безпековим ризикам», - зазначив президент Туреччини.

Він нагадав, що наразі міжнародні партнер надали Туреччині лише мінімальну допомогу, незважаючи на те, що у країні проживає найбільша кількість біженців у світі.

«У цьому процесі міжнародна спільнота не змогла діяти у відповідності до гуманітарних цінностей та совісті... На жаль, ми не отримали значної допомоги від інших країн, особливо ЄС, незважаючи на обіцянку докластися до цього», - наголосив Ердоган.

Він додав, що і в самій Європі біженці, які тікають від вбивств та тиранії, «зіштовхуються із принизливим ставленням».

«Не можна гаяти ні секунди під час впровадження політичного процесу у Сирії для припинення конфлікту, тероризму та зміни атмосфери переслідування, які служать джерелом проблем у країні», - підсумував президент Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-