Дуда: Жоден агресор не має права на окуповану ним територію

Дуда: Жоден агресор не має права на окуповану ним територію

Укрінформ
Міжнародна спільнота повинна відкидати спроби нав’язування політики сили й агресії у міждержавних відносинах і давати цьому рішучу відсіч.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час свого виступу на 71-й сесії Генасамблеї ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я хочу чітко повторити, що ми повинні спиратися на норми латинського прислів’я: закон не виникає із беззаконня. Жоден агресор не має права на територію, яку він окупував. Ми відкидаємо систему, в якій політика сили й агресія визначає долі народів”,- заявив Дуда.

За його словами, ефективність глобальних зусиль у цій сфері залежатиме від міжнародної солідарності та узгодженості дій у відносинах між державами.

“Будь-який акт агресії, який суперечить міжнародним зобов’язанням, підриває довіру між державою і співтовариством, підриває світовий лад, який вибудувано після Другої світової війни такими значними зусиллями. Тому дуже важливо добитися того, щоб політика сили завжди зустрічалася з рішучим опором з боку міжнародного співтовариства”, - наголосив польський президент.

Дуда підкреслив, що принцип міжнародної справедливості буде в небезпеці, якщо світ погоджуватиметься на політику розподілу сфер впливу між наддержавами. В результаті цього виникатимуть маріонеткові війни, зникатиме повага до правосуб’єктності слабких держав, зникне свобода держав і націй.

“Будь-який мир коштом чиєїсь свободи не може бути міцним”, - констатував президент РП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-