США визнали Джунд аль-Акса організацією глобального тероризму

США визнали Джунд аль-Акса організацією глобального тероризму

Укрінформ
Угруповання Джунд аль-Акса, що базується переважно на півночі Сирії, офіційно визнане терористичною організацією, проти якої запроваджені санкції з боку Сполучених Штатів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Державний департамент вніс організацію Джунд аль-Акса (JAA) до переліку спеціально визначених глобальних терористичних організацій, згідно з розпорядженням №13224", - зазначається в повідомленні.

Джунд аль-Акса є терористичним угрупованням, що діє на півночі Сирії, головним чином, у провінціях Ідліб і Хама. Організація була створена в 2012 році в якості підрозділу Фронту аль-Нусра - філії Аль-Каїди в Сирії. Згодом Джунд аль-Акса почала діяти окремо, але продовжує мати зв'язки з аль-Нусра.

Зазначається, зокрема, що в березні 2015 року JAA заслала двох самогубців на контрольно-пропускні пункти поблизу міста Ідліб. Крім того, організація в лютому 2014 року вчинила масові вбивства в селищі Маан, провінція Хама, під час яких загинули 40 мирних жителів.

При цьому в Держдепі назвали введення санкцій проти терористів "потужним інструментом", який значно зменшує можливості фінансування подібних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-