Штайнмайєр закликав робити більше для зупинення насильства в Сирії

Штайнмайєр закликав робити більше для зупинення насильства в Сирії

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр вважає, що регіональні гравці можуть і повинні більше робити для припинення насильства в Сирії і пошуку політичного вирішення конфлікту.

Про це він заявив після міністерського засідання Міжнародної групи підтримки Сирії у Віденському форматі у вівторок у Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Є тільки один загальноприйнятий спосіб політичного вирішення для Сирії, а саме: спробувати припинити насильство. Для цього також і регіональні держави мають зробити ще більше", - заявив німецький міністр.

Глава МЗС ФРН відзначив, що у світлі останніх драматичних подій зустріч у Нью-Йорку була сповнена духом обурення з приводу підлого нападу на гуманітарних працівників Організації Об'єднаних Націй, а також великим занепокоєнням щодо припинення вогню і долі американсько-російської угоди.

За словами Штайнмайєра, всім було зрозуміло, що у питанні Сирії всі вкотре опинилися на роздоріжжі.

Учасники формату домовилися інтенсифікувати переговори і провести в п'ятницю вранці ще одну зустріч, щоб подивитися, як виконується перемир'я, а заразом і американсько-російські домовленості.

Як повідомляв Укрінформ, у Сирії у провінції Алеппо під час обстрілу гуманітарного конвою загинули 20 осіб і співробітник міжнародної організації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Офіційний Вашингтон обурений обстрілом гуманітарного конвою ООН під Алеппо, який могли здійснити літаки сил Асада чи російського контингенту, і пригрозив переглянути підходи у подальшому діалозі з Москвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-