Bloomberg про вибори в РФ: Путін отримав менше повноважень, ніж здається

Bloomberg про вибори в РФ: Путін отримав менше повноважень, ніж здається

Укрінформ
Новий раунд виборів забезпечив для президента Росії Володимира Путіна майже повний контроль над парламентом країни, однак такий результат навряд чи можна назвати перемогою Росії.

Про це йдеться у статті Bloomberg "Це перемога Путіна, а не Росії".

"Єдина Росія" Путіна отримала більшість у нижній палаті парламенту - цього досить, щоб змінити конституцію країни. Справжні опозиційні партії не виграли жодного місця. Відзначаючи підсумки, Путін назвав це відмовою від спроби Заходу втручатися в справи Росії", - зазначається в публікації.

Тим не менше, ці повноваження менші, ніж здаються, пише видання. Насправді, на голосування прийшло на диво мало людей. У масштабах країни явка становила лише 48% зареєстрованих виборців. У великих містах, таких як Москва і Санкт-Петербург, вона не досягла і третини. На відміну від США, де явка менше 50% - звичайна справа на проміжних виборах до Конгресу, в Росії таких низьких показників не було ніколи за всю пострадянську історію. В останніх парламентських виборах в 2011 році взяли участь близько 60% виборців.

Апатія пояснюється відсутністю вибору, пише Bloomberg. Легальні опозиційні кандидати були відсторонені від процесу - наприклад, за допомогою сфабрикованих кримінальних обвинувачень і урядового контролю над основними засобами масової інформації. Виносити невдоволення на вулиці тепер ще небезпечніше через драконівські закони, введені після хвилі протестів у 2011 і 2012 роках.

"Дивний світ, в якому живе Путін, відображений в химерних віруваннях останньої хвилі його високопоставлених призначенців, в тому числі, глави адміністрації, який вірить, що майбутнє можна передбачати за допомогою пристрою, подібного російській матрьошці", - йдеться у статті.

Дійсно, опитування громадської думки показують, що Путін залишається надзвичайно популярним. Проте, такий рейтинг - це робота пропагандистської машини Кремля.

Вільні та справедливі вибори - не тільки самоціль, вони пропонують громадянам мирний шлях, щоб висловити невдоволення, а їх переможцям - затвердження легітимності. Путіну слід пам'ятати про це, коли він буде готуватися до наступних президентських виборів, запланованих на початок 2018 року, підсумовується у статті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-