США закликали країни ООН збільшити фінансування на потреби біженців

США закликали країни ООН збільшити фінансування на потреби біженців

Укрінформ
Наявних фондів для задоволення потреб, пов'язаних з проблемами біженців у світі, критично не вистачає, тож держави ООН мають створити більше можливостей для відповіді на ці виклики.

З таким закликом виступив у понеділок на зустрічі високого рівня в ООН з питань біженців і мігрантів держсекретар США Джон Керрі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Різниця між фондами, які ми маємо й тими коштами, які нам потрібні, залишається величезною", - наголосив глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що сьогодні США залишаються найбільшим донором гуманітарної допомоги й допомоги біженцям, чим можна було б пишатися.

"Але ми були б більш задоволеними, якщо б ця потреба припинила існувати", - зазначив Керрі.

Він заявив, що Америка "сповнена рішучості" працювати з усією міжнародною спільнотою, щоб створити більше можливостей для біженців для забезпечення особливих потреб жінок, дітей і людей, які перебувають під загрозою переслідування, а також для додаткової допомоги країнам, які знаходяться на передовій гуманітарних криз.

"З метою досягнення цих та інших цілей ми звертаємося за вашою підтримкою й зі свого боку обіцяємо продовжувати докладати зусиль", - наголосив держсекретар США.

Як раніше повідомляло агентство, на саміті ООН декларацію про захист біженців схвалили 193 країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-