На саміті ООН декларацію про захист біженців схвалили 193 країни

На саміті ООН декларацію про захист біженців схвалили 193 країни

Укрінформ
Документ під назвою "Нью-Йоркська декларація щодо біженців і мігрантів" не несе обов'язкового характеру і не містить конкретних зобов'язань, проте закликає країни захищати права людини біженців, нарощувати обсяги гуманітарної допомоги та збільшувати розподіл біженців.

Про це інформує DW.

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун, який відкрив саміт, закликав світових лідерів "захищати права та гідність кожної людини, яка під тиском обставин змушена покидати власний дім і шукати кращого життя".

На переконання генсека ООН, завдяки цій міжнародній угоді більше дітей біженців зможуть відвідувати школи, права мігрантів та біженців будуть краще захищені, і більше людей зможуть знайти роботу за кордоном.

"Сьогоднішній саміт засвідчує прорив у наших спільних зусиллях, спрямованих на подолання викликів, пов'язаних з переміщеними особами", - заявив Пан Гі Мун, додавши, що саміт матиме сенс лише у тому разі, якщо держави світу "поважатимуть обіцянки, дані ними сьогодні".

Очікується, що під час саміту у вівторок, 20 вересня, який прийматиме президент США Барак Обама, світові лідери братимуть на себе конкретні фінансові зобов'язання щодо допомоги біженцям. У понеділок прем'єр-міністр Китаю Лі Кецян вже заявив, що його країна готова виділити додатково на ці цілі 100 мільйонів доларів гуманітарної допомоги.

Згідно з даними ООН, станом на кінець 2015 року в світі налічувалось 65,3 мільйона переміщених осіб, що на 5 мільйонів більше, ніж у попередньому році. Серед них - 21,3 мільйона біженців, 3,2 мільйона прохачів притулку і 40,8 мільйона мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-