У хибній тривозі в центрі Парижа підозрюють хакерів - ЗМІ

У хибній тривозі в центрі Парижа підозрюють хакерів - ЗМІ

Укрінформ
Паризькі слідчі підозрюють хакерів у розсиланні на телефони городян хибних повідомлень про тривогу, внаслідок чого поліція у центрі столиці Франції у суботу розгорнула справжню антитерористичну операцію. 

Про це пише видання Le Huffington Post із посиланням на джерела в поліції

За даними слідчих, кіберзлочинцям вдалося зламати захист спеціального додатку до мобільних телефонів SAIP (Система попередження населення про небезпеку, розроблена спеціально до Євро-2016).

«Підозрюються хакери, які зламали захист системи і розіслали ці повідомлення», - зазначається у статті.

Тим часом видання l’Obs оприлюднило інтерв’ю з двома підлітками 16-17 років, які зізналися, що це нібито вони зламали SAIP і надіслали повідомлення про хибну тривогу. При цьому один з них вихвалявся у соцмережах, що через його «жарт» поліція підняла у небо гелікоптер і направила понад 50 автомобілів у центр Парижа.

На публікації зреагувало МВС Франції. «Ці особи, найімовірніше, хотіли розважитися. Залишилося знайти їх, що може зайняти деякий час. Це абсолютно безвідповідальна поведінка», - заявив прес-секретар міністерства П'єр-Анрі Бранде.

Він наголосив, що зловмисники у нинішній ситуації терористичної загрози свідомо відволікали сили безпеки, поставивши під загрозу життя інших людей.

Прокуратура розпочала розслідування за фактом умисного приховування злочину і поширення неправдивої інформації.

Як повідомляв Укрінформ, минулої суботи у Парижі поблизу популярного серед туристів району Шатле-ле-Аль спрацював спеціальний додаток до мобільних телефонів SAIP. Кількасот французів отримали на свої телефони повідомлення про небезпеку і переказали решті людей на вулиці. Тисячі людей у паніці почали бігти, що спричинило тисняву.

Район Шатле-ле-Аль за лічені хвилини був оточений поліцією по периметру, а спеціальні підрозділи швидкого реагування приготувалися до активних дій.

Через 10 хвилин надійшло нове повідомлення SAIP про те, що тривога виявилася хибною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-