Австралійська політика із захисту кордонів найкраща у світі - прем'єр-міністр

Австралійська політика із захисту кордонів найкраща у світі - прем'єр-міністр

Укрінформ
Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл вважає, що політика захисту кордонів Австралії є найкращою у світі.

Таку заяву глава уряду зробив напередодні дебатів ООН з питань розподілу біженців, де, як очікується буде піддано критиці австралійську практику офшорних таборів утримання біженців, повідомляє The Australian.

"Ми не вказуємо нікому, як керувати своєю країною... Наша політика з охорони кордонів є найкращою у світі", - заявив Тернбулл.

На думку прем'єра, прикордонна політика Австралії, що базується на утриманні за межами країни шукачів притулку і поверненні назад біженців, котрі дісталися Австралії човнами, дає "правильні відповіді" на безпекові виклики. За словами Тернбулла, "міцний кордон" та одна із найлояльніших у світі гуманітарних програм "йдуть пліч-о-пліч", тому що стоять на захисті прав громадян.

Водночас, прем'єр-міністр Австралії наголосив, що сьогоднішня ситуація у світі свідчить про неконтрольованість міграційних потоків, які викликають дестабілізацію, і додав, що справа захисту кордонів є індивідуальною для кожної країни.

Новопризначений Тихоокеанський представник Управління Організації Об'єднаних Націй з прав людини Чітралека Мессі, повідомила, що утримання Австралією людей, які шукають притулку, на Науру - це порушення.

Міжнародна критика з приводу міграційної політики Австралії посилилася з часу оприлюднення даних про жахливі умови у таборах біженців на Науру.

Виступаючи у Нью-Йорку міністр імміграції Австралії Пітер Даттон підтримав думку глави австралійського уряду, наголосивши, що ситуація з біженцями в Австралії відрізняється від Європи, оскільки країна оточена морем і має "природній захист".

Даттон дав оптимістичну оцінку умовам утримання біженців за межами країни, наголосивши, що вони суттєво відрізняються від умов утримання біженців із Сирії в таборах у Йорданії та Лівані.

Він також повідомив, що Австралія проводить переговори з низкою третіх країн щодо можливості утримання на їх території шукачів притулку в Австралії.

Прихильники теорії розподілення біженців намагаються змусити Австралію збільшити квоту прийому біженців із запланованих 18750 осіб у 2018-19 роках та прискорити темпи переселення біженців із Сирії та Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-