Позиція РФ у сирійському питанні має очевидні суперечності - прем'єр Австралії

Позиція РФ у сирійському питанні має очевидні суперечності - прем'єр Австралії

Укрінформ
Прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл визнав, що австралійський літак брав участь в авіаударі під керівництвом США у східній частині Сирії, який призвів до жертв серед військових сирійської урядової армії, однак закликав Росію не політизувати цієї помилки. 

Про це повідомляє The Guardian.

«Ми шкодуємо з приводу загибелі людей і спричиненої шкоди… Як тільки з'ясувалося, що об'єктом для удару ВПС міжнародної коаліції виявилися сирійські урядові війська, операція була перервана…», - заявив прем'єр-міністр журналістам у Нью-Йорку, куди він прибув для участі у сесії Генеральної Асамблеї ООН.

На запитання про те, чи не є лицемірством з боку Росії піднімати це питання у Раді Безпеки ООН, зважаючи на «навмисне бомбардування лікарень в Алеппо», Тернбулл заявив, що «суперчності очевидні».

«Очевидно, що занадто багато політики навколо цього питання», - наголосив він.

Австралійський прем’єр також нагадав, що кілька тижнів тому обговорював важливість припинення вогню в Сирії з російським президентом Володимиром Путіним, де наголосив на важливості досягнення тривалого миру, а не здобуття політичних очок.

Малкольм Тернбулл не дав відповіді на запитання, чи призведе згаданий авіаналіт до припинення перемир’я, однак погодився, що більша координація зусиль між Австралією, США та РФ не завадила б.

Як відомо, 17 вересня силами міжнародної коаліції завдано авіаудару по позиціях сирійських урядових військ неподалік міста Дейр-ез-Зор. В результаті цього авіанальоту, в якому брали участь літаки ВПС Австралії, загинули 62 сирійських військовослужбовці і близько 100 осіб отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-