Вибори до Держдуми: у центрі Таллінна літав російський дрон

Вибори до Держдуми: у центрі Таллінна літав російський дрон

Фото
Укрінформ
До дня виборів у Держдуму МЗС Росії спільно з Мінкультури РФ і мерією Таллінна організували фестиваль російської культури FeelRussia, концерти якого йшли неподалік від консульства Росії, де проходило голосування.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час концерту у центрі естонської столиці над Ратушною площею, де виступали російські артисти, був запущений дрон, що знімав площу, артистів і глядачів. Ведучі концерту запрошували глядачів «помахати у камеру».

Згідно з останньою редакцією закону Естонії, прийнятого у 2014 році, використання дронів серйозно обмежується лише в зоні аеропортів і у разі підйому на висоту понад 152 метри (500 футів). При цьому їхнє використання контролюється на землі поліцією.

Тому у даному випадку використання дронів під час іноземного заходу формально законам Естонії не суперечило.

Під час виборів був іще один сумнівний момент: біля довгої черги до одного з пунктів голосування комплексу будівель посольства-консульства РФ довго давала інтерв'ю на телекамеру людина у футболці «Єдиної Росії». Це можна вважати формою агітації та впливу на думку виборців у день голосування.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (7 фото)

Олег Кудрін, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня ВР України прийняла постанову, в якій закликала парламенти світу не визнавати вибори у Держдуму РФ у Криму.

В Європарламенті назвали ці вибори черговим цинічним порушенням територіальної цілісності України й підкреслили, що жодним чином не визнають чотирьох депутатів, обраних за мажоритарними округами у Криму і місті Севастополі.

10 вересня Президент України Петро Порошенко доручив поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів у Держдуму на території України. Київ заявив, що умовою для проведення голосування в Україні являється відмова від виборів в анексованих Криму й Севастополі і виключення кримчан з федеральних списків кандидатів у депутати. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-