У Варшаві в понеділок стартує щорічна конференція ОБСЄ

У Варшаві в понеділок стартує щорічна конференція ОБСЄ

Укрінформ
У Варшаві в понеділок розпочинається щорічна конференція Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ.

Участь у двотижневому заході візьмуть близько 1,3 тисячі представників 57-ми країн-членів організації, країн-партнерів, органів ОБСЄ, міжнародних організацій і представників громадянського суспільства, інформує кореспондент Укрінформу. 

За інформацією організаторів, на відкритті конференції виступатимуть глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр, країна якого зараз головує в ОБСЄ, президент парламентської асамблеї ОБСЄ Крістін Муттонен, директор Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Міхаель Георг Лінк. 

Під час двох тижнів конференції його учасники звернуть увагу на проблеми з правами людини у світі, зокрема питаннями, що стосуються свободи думки, свободи ЗМІ, запобігання расової, національної та етнічної дискримінації, статевої нерівності тощо. 

Як відомо, торік під час попередньої конференції ОБСЄ у Варшаві російська делегація вчинила провокацію, відрядивши на неї як учасника від неурядової організації "віце-прем’єр-міністра" Криму Дмитра Полонського. У його закордонному паспорті було змінено декілька літер для того, щоб уникнути заборони в’їзду до Польщі як представнику невизнаної російської влади Криму.

Виступ Полонського на конференції викликав протест української та багатьох європейських делегацій, а також делегації Євросоюзу, якому не дали закінчити промову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-