Генпрокуратура Молдови заявила, що не допустить втягування її у передвиборну боротьбу

Генпрокуратура Молдови заявила, що не допустить втягування її у передвиборну боротьбу

Укрінформ
У зв'язку з початком виборчої кампанії з виборів президента, Генпрокуратура Молдови звернулася до кандидатів на цей пост з вимогою не втягувати її у політичні дебати і не звертатися в прокуратуру з питаннями, вирішення яких не входить до компетенції слідчих органів.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві генпрокуратури, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«У зв'язку з початком виборчої кампанії, прокуратурою зареєстровано суттєве зростання заяв від політичних партій (за останні дні отримані численні скарги від електоральних конкурентів) з ряду питань, вирішення яких не входить до компетенції прокурорів. Крім цього, заяви і скарги не підкріплені конкретною доказовою базою. У зв'язку з цим, Генеральна прокуратура з усією відповідальністю заявляє, що не допустить її втягування в політичні конфронтації та передвиборні дебати», - йдеться в заяві.

Підкреслюється також, що прокуратура залишається незалежним і аполітичним органом і закликає електоральних конкурентів і політичні партії, перш ніж звертатися зі скаргами, більш поглиблено і детально ознайомитись з функціями та принципами діяльності прокуратури.

У разі ж порушення чинного законодавства з боку електоральних конкурентів, що потребує застосування норм кримінального законодавства, Генпрокуратура Молдови закликає кандидатів та їхні передвиборчі штаби дотримуватися встановлених законом норми і порядку звернення в судові інстанції.

Як повідомляв Укрінформ, у Молдові стартувала виборча кампанія з виборів президента. Всенародні вибори глави держави відбудуться 30 жовтня нинішнього року.

До теперішнього часу Центрвиборчком зареєстрував трьох кандидатів на пост президента: голови Демократичної партії Маріана Лупу, лідера Ліберальної партії Міхая Гімпу і колишнього прем'єр-міністра, голови Європейської Народної партії Молдови Юріє Лянке.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-