Росіяни знали, але промовчали про сили Асада в районі удару коаліції – Пентагон

Росіяни знали, але промовчали про сили Асада в районі удару коаліції – Пентагон

Укрінформ
Війська коаліції попереджали російську сторону про нанесення авіаудару по позиціях ІДІЛ у районі, де, як виявилось згодом, зосереджувались війська Асада. Втім росіяни не висловили жодних заперечень.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій в ніч на неділю Пентагоном щодо інциденту з "помилковим" ударом коаліції по позиціях сирійських урядових сил.

"Літаки коаліції виконували місію, що, як вважалося, мала на меті ураження сил ІДІЛ поблизу міста Дейр-ез-Зор. Крім того, Центр повітряних операцій коаліції раніше в той же день повідомив російських чиновників, що літаки коаліції проводитимуть операцію в цьому районі, і жодних заперечень не було озвучено на той час", - зауважили в оборонному відомстві США.

Водночас, у Пентагоні підкреслили, що це не знімає відповідальності за сам удар. "У той час, коли ми все ще намагаємося визначити всі факти, чи помилково були вражені сирійські військові позиції, ми шкодуємо через це, особливо через загибель людей", - підкреслюється в заяві.

У Пентагоні пообіцяли "розглянути всі аспекти авіаудару". При цьому, наголосили, що остаточна поразка ІДІЛ залишатиметься основним напрямом зусиль коаліції.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу міноборони Росії звинуватило міжнародну коаліцію, що бореться з ІДІЛ у нанесенні удару по позиціях сирійської урядової армії в аеропорту міста Дейр-ез-Зор, внаслідок чого загинули десятки військових. Одразу після цього РФ скликала термінове засідання Ради Безпеки ООН. Під час засідання американський постпред назвала цей крок Росії "хитрістю", а російський представник залишив зустріч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-