Польща задоволена самітом у Братиславі

Польща задоволена самітом у Братиславі

Укрінформ
Офіційна Варшава задоволена результатами саміту ЄС у Братиславі.

Про це заявила глава польського уряду Беата Шидло, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам вдалося узгодити те, що важливо для Польщі - початок процесу реформ. Ми хотіли б, щоб зустріч завершилася не лише розмовами, а визначенням політичного процесу, який ЄС реалізовуватиме упродовж наступних місяців", - зазначила Шидло.

За її словами, ЄС сприйняв пропозицію "Вишеградської групи" щодо "гнучкої солідарності" - моделі прийому біженців, що спиратиметься на принцип добровільності.  

Польський прем'єр зауважила, що "Вишеград" представив спільний документ виходу Євросоюзу з кризи. Зокрема, Польща, Чехія, Словаччина та Угорщина запропонували у справі міграції з півдня зосередитися на гуманітарній допомозі, охороні зовнішніх кордонів ЄС і співпраці з третіми країнами.

Шидло додала, що під час саміту наголошувалося також на необхідності продовжити реалізацію угоди з Туреччиною щодо стримування потоку біженців і допомогти Болгарії у справі міграційного тиску. Глава польського уряду підкреслила, що РП вже направила до Болгарії 30 прикордонників.

На переконання польського прем'єра, Євросоюз не повинен боятися відважних рішень, а у Брюсселі не має бути тем табу.

"Потрібно мати сміливість говорити про все, що є проблемою для ЄС і думати про різні виходи з ситуації. Зокрема, не повинна бути темою табу розмова щодо Угоди про ЄС (зміну документа - Ред.)",- наголосила Шидло.

У контексті створення збройних сил ЄС голова Ради міністрів РП зазначила, що країни Спільноти по різному ставляться до цього питання. Утім, вона наголосила, що цей процес не повинен суперечити членству в НАТО і цілям, поставленим на варшавському саміті Північноатлантичного альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-