Меркель відчула в Братиславі дух співпраці, але її не підтримали

Меркель відчула в Братиславі дух співпраці, але її не підтримали

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель відчула під час п'ятничного саміту в Братиславі «дух співпраці» і навіть похвалила "Вишеградську четвірку" за позитивний сигнал.

Про це вона заявила після завершення неформальної зустрічі на спільній з президентом Франції Франсуа Олландом прес-конференції, передає кореспондент Укрінформу.

«У Братиславі був присутній дух співпраці», - сказала Меркель.

Вона зазначила, що глави держав і урядів погодилися з Порядком данним Братислави, в якому йдеться про підвищення добробуту, боротьбу з тероризмом і майбутню спільну відповідь на виклик кризи біженців. «Важливо зупинити нелегальну міграцію в ЄС», - підкреслила німецький канцлер, закликавши працювати для цього з «третіми країнами». Меркель вважає, що лідери 27 країн згодні з необхідністю спільного вирішення завдань.

Втім, не всі згодні з такою думкою.

Країни «Вишеградської групи - Польща, Угорщина, Чехія і Словаччина – зробили власну заяву, в якій підтвердили попередню позицію щодо відмови приймати квоту на біженців. Вони пропонують концепцію "гнучкої солідарності". Втім, вони згодні з необхідністю захисту зовнішніх кордонів співдружності, про що говорить і Меркель. Вона, до речі, назвала заяву «вишеградців» «позитивним сигналом», незважаючи на те, що ті критикують її політику відкритих дверей і називають її наївною.

На відміну від Меркель її опонент в ЄС, прем'єр Угорщини Віктор Орбан вважає, що на саміті не вдалося змінити імміграційну політику Брюсселя, а тому можна було б вважати його зовсім невдалим, якби не обіцянка 160 млн євро на захист кордону Болгарії, яку він назвав «єдиним успіхом» зустрічі.

Як повідомляв Укрінформ, 27 лідерів Європейського Союзу у п'ятницю збиралися в Братиславі, щоб обговорити політичні та економічні реформи Співтовариства після виходу Великобританії, безпеку зовнішніх кордонів ЄС, протидію міграційній кризі, боротьбу з тероризмом і уникнення негативних наслідків глобалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-