ПАРЄ: Наступна Європейська конференція голів парламентів пройде у 2018 році у Туреччині

ПАРЄ: Наступна Європейська конференція голів парламентів пройде у 2018 році у Туреччині

Укрінформ
Голова Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт, закриваючи Європейську конференцію голів парламентів у Страсбурзі, закликав парламенти Європейського континенту продемонструвати «лідерство» і «бачення» на сучасні виклики, з якими стикається європейська демократія.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Підбиваючи підсумки дводенного парламентського саміту у Страсбурзі, президент ПАРЄ визнав масштаби проблем, пов'язаних з тероризмом, конфліктом в Україні, кризою міграції та наданням притулку, й економічним спадом. Аграмунт попередив парламентаріїв утримуватися у своїй діяльності ізоляціонізму й однобічності, які можуть поставити під сумнів досягнення в галузі демократії, прав людини і верховенства закону.

Президент закликав своїх парламентських колег підтримати організацію четвертої зустрічі вищого рівня глав держав і урядів Ради Європи, щоб надати «нового імпульсу» роботі ПАРЄ та її співпраці з державами-членами.

На завершення свого виступу Аграмунт оголосив, що наступна Європейська конференція голів парламентів відбудеться у 2018 році у Туреччині і запросив до слова голову Великих національних зборів Туреччини Ісмаїла Кахрамана. Той, у свою чергу, зазначив, що уряд Туреччини вирішив збільшити членські внески до РЄ, а парламент збільшив чисельність своєї офіційної делегації і додав, що Анкара з радістю прийматиме цей європейський форум.

Загалом, у конференції взяли участь 50 голів парламентів - а також представники кількох міжнародних парламентських асамблей. Усі вони виклали свої бачення яким чином потрібно реагувати на кризу мігрантів та біженців, сприяти утвердженню демократичних цінностей і прав людини, боротися проти мови ненависті, расизму та нетерпимості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-