Суд у Швеції підтвердив ордер на арешт Ассанжа

Суд у Швеції підтвердив ордер на арешт Ассанжа

Укрінформ
Шведський апеляційний суд підтвердив ордер на арешт засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа у зв’язку з підозрами у сексуальних злочинах. 

Про це повідомляє The Guardian

«Стокгольмський апеляційний суд залишив в силі рішення районного суду про підтримку європейського ордеру на арешт і відхилив прохання Ассанжа про проведення слухання з цього питання у п'ятницю», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 45-річний австралійський хакер уникнув екстрадиції до Швеції, сховавшись у 2012 році від кримінального переслідування в посольстві Еквадору в Лондоні, де перебуває досі.

Суд підтвердив, що Ассанж підозрюється в згвалтуванні і «може ухилитися» від покарання.

Раніше повідомлялося, що його допитають просто у посольстві Еквадору в Лондоні.

Як відомо, Ассанж переховується з 2012 року. Шведські прокурори хочуть допитати Ассанжа у справі про нібито згвалтування і сексуальні домаганнях до двох жінок-волонтерок WikiLeaks у середині 2010 року, які не подавали формальних позовів. Сам він відкидає обвинувачення і вважає своє переслідування політично мотивованим.

Сайт WikiLeaks здобув популярність після публікації таємних матеріалів Пентагону, Держдепартаменту та інших державних органів США.

Раніше робоча група ООН з незаконного позбавлення волі опублікувала доповідь, у якій ідеться, що Велика Британія і Швеція незаконно утримували Ассанжа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-