Brexit не варто вважати ознакою розпаду ЄС - Ішингер

Brexit не варто вважати ознакою розпаду ЄС - Ішингер

Укрінформ
Рішення Великої Британії вийти зі складу Європейського союзу не варто вважати ознакою розпаду ЄС.

Про це заявив голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер на 13-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES).

"Один член ЄС вирішив піти і ми бачимо наскільки непросто починати цей процес розлучення. Я вірю, що буде абсолютним перебільшенням говорити про розпад Європейського союзу. Країни, починаючи з України, включно з Німеччиною та США, - всі потерпають від певних проблем, але ж ми не говоримо, про те що Польща чи Німеччина розпадається", - сказав пан Ішингер.

В той же час він визнав, що Європейський союз є певною мірою неефективною структурою й потребує постійного покращення.

Окрім того, пан Ішинґер зазначив, що в потрібний момент країни ЄС не змогли самоорганізуватися і взяти на себе ініціативу вирішення глобальних проблем, зокрема питання біженців з Близького Сходу.

"Я особисто вважаю нещастям те, що ЄС не зміг розвинути впевненості у своїх силах і готовності діяти як основний гравець у світі. Біженці, які прийшли з Близького Сходу не поїхали на Червону площу в Москву, не поїхали в Пенсільванію, вони всі поїхали в Європу. Мені здається, що ми не змогли самоорганізуватися, зібрати всіх основних гравців рік тому, коли все починало погіршуватися. Я звичайно аплодую і Лаврову, і Керрі за їхню роботу, але мені здається, ми мали взяти на себе ініціативу й очолити цей процес", - зазначив Вольфґанґ Ішинґер.

В той же час екс-президент Європейського парламенту (2002-2004) Пет Кокс додав, що не варто вдаватися до песимізму, а потрібно знайти мужність та вирішити свої внутрішні проблеми.

"Ми не повинні схилятись до песимізму просто через те, що багато проблем. Якщо песимізм нас охопить, то те, що могло розвинутись гіпотетично, може стати реальним", - підсумував пан Кокс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-