ФБР шукає докази проти російських хакерів

ФБР шукає докази проти російських хакерів

Укрінформ
ФБР посилено шукає докази, щоб Мін'юст США міг пред'явити обвинувачення деяким росіянам, яких спецслужби підозрюють в атаках на акаунти американських політиків.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на чиновників правоохоронних органів. 

За словами речника Білого дому Джоша Ернеста, "американська адміністрація усвідомлює, як складно знайти адекватну відповідь на дії кіберзлочинців і що перед ФБР стоїть важке завдання".

Така обережна позиція американської адміністрації викликала бурхливу реакцію серед політиків: як і коли відповісти на зломи мереж. Варто зазначити, хоча це питання залишається предметом дебатів, американські офіційні особи досягли консенсусу, що до атак причетні російські спецслужби - військова розвідка ГРУ і політична Служба зовнішньої розвідки, яким допомагає контррозвідувальний підрозділ, ФСБ.

Американські службовці солідарні і в думці, що російські кібератаки почаcтішали і стають все більш безцеремонними.

"Нічого не робити - не вихід, оскільки це стало б сигналом слабкості і тільки надихнуло б росіян на подальше втручання. Однак удар у відповідь несе певний ризик", - сказав один з американських чиновників, задіяний в обговоренні цієї теми в правлячих кругах.

Сенатор-демократ Джоан Шаін у свою чергу вимагав провести слухання на тему того, чи дійсно Росія "використовує ту ж тактику, якої давно дотримується для впливу на вибори в таких місцях як Україна і Грузія, тільки цього разу - в США".

А Річард Кларк, колишній радник з безпеки в президентських адміністраціях обох Бушів і Біла Клінтона, сказав, що Америка могла б вказати на конкретних російських хакерів і посилити економічні санкції щодо Москви і пов'язаних з нею компаній і осіб, причетних до кібератак.

"Істинна мета Путіна тут, наскільки ми можемо судити сьогодні, не просто просунути того чи іншого кандидата на виборах або підірвати їх, а дискредитувати саму концепцію західної демократії", - сказав один з чиновників американської розвідки, який вивчає роль Росії в кампанії кібератак.

Як відомо, Росія заперечує свою причетність до дій хакерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-