Левада-центр: у Росії кожен десятий готовий вийти на політичний протест

Левада-центр: у Росії кожен десятий готовий вийти на політичний протест

Опитування
Укрінформ
Більшість росіян вважають, що в їх регіонах маловірогідні як економічні, так і політичні протести. Проте 10-12% готові особисто взяти участь у таких протестах.

Про це свідчать результати опитування Левада-центру.

Тільки 18% опитаних росіян бачать можливість масових акцій проти падіння рівня життя і 15% допускають протести з політичними вимогами. Число респондентів, готових особисто брати участь у таких акціях, ще нижче – "швидше за все, не готові" більше ніж 80% опитаних. Проте 12% опитаних відповіли, що, готові брати участь в акціях протесту у зв'язку з падінням рівня життя, 10% - з політичними вимогами.

Як відомо, в 2011–2012 роках в Москві й інших містах Росії відбулися масові акції на знак протесту проти фальсифікацій на виборах в Держдуму в грудні 2011 року.

6 травня 2012 року узгоджена з владою опозиційна хода завершилася зіткненням демонстрантів з поліцією на Болотній площі. Влада вважає ці події "масовими безладами". Фігурантами так званої "Болотної справи", яку правозахисники вважають політично мотивованою, стали більше ніж 30 осіб.

Опитування проводилося 26-29 серпня 2016 року.

Фото: Іван Секретарев / AP / East news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-