США звинуватили Асада і Росію у блокуванні гумдопомоги для сирійців

США звинуватили Асада і Росію у блокуванні гумдопомоги для сирійців

Укрінформ
США поклали на режим Асада і Росію відповідальність за перешкоди на шляху доставок гуманітарної допомоги жителям Сирії, попри перемир'я, яке почало діяти.

Про це повідомляє Анадолу з посиланням на прес-секретаря Білого дому Джошуа Ернеста. 

"Сотні тисяч сирійців знаходяться у безвихідному становищі. Наразі вантаж, який може врятувати їх життя, чекає на кордоні. Відповідальність за це безпосередньо лягає на режим Асада і Москву", - наголосив представник Білого Дому.

Він закликав Росію скористатися своїм впливом на сирійський режим для того, щоб забезпечити доступ до гуманітарної допомоги.

"Зіткнення в Сирії істотно скоротилися, проте в питанні доставки гуманітарної допомоги аналогічного прогресу не спостерігається. Головною причиною тому є дії режиму Асада", - сказав Ернест.

Як повідомляв Укрінформ, минулої п'ятниці керівники зовнішньополітичних відомств США і Росії Джон Керрі і Сергій Лавров досягли тимчасової домовленості про припинення вогню на всій території Сирії, яка набула чинності після заходу сонця в понеділок, 12 вересня. У середу сторони домовилися продовжити "тишу" ще на 48 годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-