Влада Москви відмовилася встановлювати меморіал Нємцову

Влада Москви відмовилася встановлювати меморіал Нємцову

Укрінформ
Влада Москви не вважає вбивство опозиційного політика Бориса Нємцова «великою подією», на місці якої можна встановлювати пам'ятні дошки.

Про це розповіло Інтерфаксу джерело в мерії.

"Меморіальні дошки в Москві встановлюються на фасадах будівель в пам'ять про видатних особистостей або події. Дошка може бути встановлена на місці здійснення подвигу, великої події, до яких вбивства не відносяться. Крім того, в даний час установка дошки Б.Нємцову може розколоти суспільство", - сказало джерело.

Напередодні, 13 вересня, повідомлялося, що в мерію Москви були передані 30 тис. підписів москвичів, які виступали за встановлення невеликої меморіальної таблички на місці загибелі опозиціонера на Великому Москворецькому мосту з написом: «На цьому місці 27 лютого 2015 року був убитий Борис Нємцов. Вічна Пам'ять». Прихильники Нємцова раніше також запропонували столичній владі назвати його ім'ям одну з вулиць міста, однак у мерії Москви відхилили і цю ініціативу. Чиновники зіслалися на те, що законом встановлено 10-річний термін, що повинен минути з моменту смерті людини.

Нагадаємо, після вбивства опозиційного політика наприкінці лютого 2015 року на мосту був стихійно організований «народний меморіал» з квітів. Влада міста неодноразово намагалися його ліквідувати, а поліція затримувала активістів, що чергували там. Влітку 2015 року Мосміськдума відмовилася встановлювати меморіал на місці вбивства політика, заявивши, що це може стати «яблуком розбрату».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-