В Огайо поліція застрелила чорношкірого підлітка, влада просить зберігати спокій

В Огайо поліція застрелила чорношкірого підлітка, влада просить зберігати спокій

Укрінформ
Влада міста Коламбус, штат Огайо, закликала населення зберігати спокій, а також сприяти роботі слідчих після того, як білий поліцейський застрелив 13-річного чорношкірого Тайрі Кінга, який мав при собі пістолет, схожий на справжній.

Інцидент стався в четвер, повідомляє The New York Times.

"За даними поліції, правоохоронці відреагували на повідомлення про озброєне пограбування в районі Олд Тон Іст в центрі міста Коламбус, та побачили трьох чоловіків, вигляд яких збігався з описом підозрюваних.

Двоє з них побігли, й офіцери почали переслідувати їх провулком, де з'явився Тайрі з імовірно пістолетом за поясом, як зазначили поліцейські. Офіцер вистрілив у нього кілька разів", - зазначає видання із посиланням на офіційні роз'яснення поліції.

Правоохоронець, який влучив у хлопця, є досвідченим офіцером, має дев'ятирічний стаж роботи, повідомляється в публікації.

Загибель Тайрі Кінга стає в один ряд із іншими летальними випадками внаслідок дій поліцейських проти афроамериканців за останні роки, які стали резонансними та привернули увагу всієї країни. Це викликало гострі дискусії в суспільстві з акцентом на расову приналежність жертв. Крім того, у кількох випадках це призвело до масових заворушень.

Для того, щоб зменшити рівень напруги в суспільстві, представники місцевої влади провели відкриту прес-конференцію, показавши, що підліток мав при собі пневматичний пістолет, який був точною копією бойової вогнепальної зброї. Влада пообіцяла провести ретельне розслідування справи, представивши його результати розширеній колегії присяжних. При цьому було висловлено прохання не проводити паралелі з іншими інцидентами, які трапились у США останнім часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-