Меркель назвала саміт у Братиславі ключовим для майбутнього ЄС

Меркель назвала саміт у Братиславі ключовим для майбутнього ЄС

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель розглядає майбутній саміт у Братиславі як ключовий для визначення майбутнього шляху ЄС, насамперед у тому, що стосується питань безпеки.

Про це вона заявила після зустрічі в четвер у Парижі з Президентом Франції Франсуа Олландом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Європа знаходиться у вирішальному для неї моменті", - сказала Меркель.

Вона зазначила, що Німеччина і Франція хочуть "у цей час, у ці дні перейняти на себе відповідальність" і показати, що вони мають однакові пріоритети. Насамперед, це відноситься до питання безпеки як всередині, так і поза ЄС.

Меркель має намір просити глав держав і урядів, а також керівників МЗС, військових відомств і внутрішніх справ уважно поставитися до пропозицій Берліна і Парижа щодо спільних кроків по захисту від терористичних та інших загроз. "Ми повинні мати змогу захистити наші зовнішні кордони і ми в цій справі, звичайно ж, повинні перейняти на себе відповідальність", - підкреслила німецька канцлер, нагадавши у цьому контексті також і про потоки мігрантів.

За словами Меркель те, що напередодні братиславського саміту проходить так багато зустрічей між лідерами різних країн, у тому числі самого канцлера ФРН, включаючи її переговори з керівництвом ЄС, говорить про необхідність "виробити повістку для Братислави, яка чітко покаже, що ми сповнені рішучості разом реагувати на труднощі і завдання, що стоять перед нами". Канцлер бачить серед 27 країн-членів ЄС готовність до того, щоб спільно робити життя громадян співдружності кращим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-