Росія збирається проводити свої вибори в Україні попри заборону

Росія збирається проводити свої вибори в Україні попри заборону

Укрінформ
Росія має намір провести голосування на виборах до Держдуми Росії в диппредставництвах в Україні, незважаючи на заборону української влади.

Про це заявила речниця російського МЗС Марія Захарова.

"Виборчі дільниці на території України будуть організовані у Посольстві Росії в Києві та в наших генеральних консульствах на території цієї країни. Наші закордонні установи - територія Російської Федерації, і тут нічого обговорювати. Ми відповідно роз'яснили свою позицію в цих заявах, закликали українську сторону зробити все для гарантування безпеки", - сказала Захарова.

Нагадаємо, 10 вересня президент Петро Порошенко наказав поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів до Держдуми на території України. Пізніше прес-секретар українського МЗС Мар'яна Беца пояснила, що голосування "неможливе навіть у приміщеннях дипломатичних і консульських служб РФ". Київ заявив, що умовою для проведення голосування в Україні є відмова від виборів в анексованих Криму і Севастополі та виключення кримчан з федеральних списків кандидатів у депутати.

Раніше Верховна Рада закликала інші країни не направляти у Крим своїх спостерігачів на вибори до Держдуми і не визнавати результати голосування.

За даними ЦВК Росії, в Україні нараховується близько 80 тис. російських виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-