Шульц: Ситуація в ЄС драматична, але її можливо виправити

Шульц: Ситуація в ЄС драматична, але її можливо виправити

Укрінформ
Ситуація в Євросоюзі непроста, але її можливо виправити.

Про це президент Європейського парламенту Мартін Шульц сказав в інтерв'ю німецькому виданню WELT, опублікованому в середу.

"Джерело наших проблем в тому, що зараз ЄС роблять відповідальним за все погане в Європі", - сказав Шульц.

Вихід другої сильної економіки (Brexit - ред.) із співдружності і спроби деяких країн «концентруватися на тому, щоб узяти, але нічого не давати» - це не зовсім те, що потрібне зараз Європі, вважає президент ЄП.

Посланням глав держав і урядів 27 країн ЄС після саміту в Братиславі має стати те, що в 21 столітті вони разом хочуть боротися з викликами і не хочуть розколу, підкреслює Шульц. На його думку, Євросоюзу не потрібна зараз і невпевненість, викликана у тому числі і діями британців з виходу.

Коментуючи ініціативу Берліна і Парижа щодо створення єдиної європейської армії, глава Європарламенту назвав її передчасною, але зазначив натомість важливість зміцнення військової і поліцейської співпраці.

Розкритикував Шульц і «культурну контрреволюцію» угорського президента Віктора Орбана про так звану етнічну самоідентифікацію всередені Євросоюзу.

Як відомо, 16 вересня в Братиславі відбудеться саміт Європейської Ради (ЄС), який відбудеться без Великої Британії. Він має допомогти здолати кризу Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-