Більшість поляків не хочуть бачити у країні біженців

Більшість поляків не хочуть бачити у країні біженців

Укрінформ
Більше половини поляків (58%) не хочуть бачити у Польщі біженців з країн, охоплених збройними конфліктами.

Про це йдеться в опитувані Центру досліджень громадської думки (CBOS), проведеному наприкінці серпня, інформує dziennik.pl.

Згідно з дослідженням, 58% респондентів не хоче приймати біженців з країн, в яких тривають збройні конфлікти. Це на 5% більше ніж у липні. Натомість, розміщення у Польщі біженців підтримує 34% поляків, з яких лише 4% погодились на їхнє постійне проживання в Польщі.

Найбільшими противниками в РП прийому біженців є молодь, особи з базовою освітою, люди, які мають низькооплачувану роботу або проживають в сільській місцевості, а також прихильники правих політичних партій.

Натомість, більше прихильників розміщення у Польщі біженців є серед людей з вищою освітою, тих, хто проживає у великих містах, з високим рівнем доходу й які є прихильниками партій лівого спрямування.

Зауважується, що більшість опитаних не хочуть бачити в Польщі біженців з країн Близького Сходу та Африки (69%). Натомість, трохи більше половини поляків (54%) не проти надання притулку українцям у випадку такої потреби. Проти надання українцям притулку виступає 40% респондентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-