Всесвітнє антидопінгове агентство заявило про кібернапад із Росії

Всесвітнє антидопінгове агентство заявило про кібернапад із Росії

Укрінформ
Всесвітнє антидопінгове агентство заявило (WADA), що одне з хакерських угруповань із Росії влаштувало кібернапад на одну з головних баз даних агентства.

До бази, що містить приватні медичні дані про спортсменів усього світу, дісталися хакери з групи, що називає себе Fancy Bear, і частина викраденої інформації вже розміщена в інтернеті, пише "Радіо Свобода".

Як заявив генеральний директор агентства Олів’є Нігглі, WADA глибоко шкодує через те, що сталося, і усвідомлює загрозу для спортсменів, що виникає від оприлюднення їхньої конфіденційної інформації.

За повідомленнями, ця російська хакерська група причетна до інших гучних кібернападів, зокрема, на поштові сервери Демократичної партії США.

У Росії речник Кремля Дмитро Песков заявив у відповідь, як інформують російські агентства, що причетність російської влади чи спецслужб до цього нападу «повністю виключена», і «про це не може бути й мови».

За даними фахівців із кібербезпеки, Fancy Bear і ще одна російська хакерська група, які зламали комп’ютерні системи Демпартії США і оприлюднили листування її апарату, пов’язані з російськими спецслужбами.

WADA раніше цього року оприлюднило звіт, що довів існування в Росії протягом тривалого часу широкої державної програми вживання допінгу російськими спортсменами і приховування цього від перевірок. Завдяки звіту десятки російських спортсменів, зокрема, всіх паралімпійців, не допустили до цьогорічних літніх Олімпійських і Паралімпійських ігор у бразильському Ріо-де-Жанейро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-