У Франції до кінця року створять табори для 12 тисяч біженців

У Франції до кінця року створять табори для 12 тисяч біженців

Укрінформ
Уряд Франції планує до кінця року створити центри для розміщення біженців поблизу Кале та у Паризькому регіоні, які будуть спроможні прийняти 12 тисяч осіб.

Про це йдеться у циркулярі МВС, повідомляє видання Le Figaro.

«Для розміщення мігрантів Кале і у Паризькому регіоні до кінця 2016 року згідно з схемою мобілізаційного розміщення будуть створені центри прийому, розраховані на 12 тисяч місць», - ідеться у документі, датованому 1 вересням.

Зазначається, що центри будуть створені з метою розвантаження хаотичного табору біженців поблизу портового міста Кале на півночі країни. Там буде збудовано центр на 8,2 тис. осіб. Біженців розмістять і в інших регіонах Франції, зокрема в Овернь-Рона-Альпи – 1,8 тис осіб, у Новій Аквітанії – 1,5 тис осіб. Кожен такий центр буде розрахований на 100-300 осіб. Транзитний центр, де мігрантів розподілятимуть, планується розмістити у Парижі.

Як відомо, під Кале розміщений нелегальний табір біженців, який часто називають "Джунглями". У ньому проживають, за офіційними даними, близько семи тисяч осіб, однак правозахисники називають цифру у майже дев'ять тисяч. З них 1900 проживають у спеціальних контейнерах, зведених за державне фінансування, решта біженців живуть переважно в наметах. Усі вони намагалися дістатися Великої Британії через тунель під Ла-Маншем, для пересування яким біженці ховаються у вантажівках.

Міністр внутрішніх справ Бернар Казнев 4 вересня заявив, що табір демонтують "в ході контрольованої операції", однак не назвав дату.

Загалом Франція зобов’язалася розмістити на своїй території понад 31 тис. біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-