Китай підтримує КНДР, остерігаючись зміни правлячого режиму – ЗМІ

Китай підтримує КНДР, остерігаючись зміни правлячого режиму – ЗМІ

Укрінформ
Китай не хоче зміни правлячого режиму у КНДР, тому надає офіційному Пхеньяну підтримку.

Про це йдеться у статті Саши Петрічіча для CBC News.

«Найменше Китай хотів би побачити безладну зміну режиму, особливо поруч зі своїми кордонами. Пекін переймається, що з огляду на великі зусилля, докладені Пхеньяном до розвитку ядерної програми, КНДР не слід «примушувати» відмовитися від неї. Це може надто ослабити Кім Чен Ина та призвести до провалу його уряду», - пише Петрічіч.

Саме через це Китай намагається послабити тиск санкцій ООН, купляючи та продаючи КНДР дозволені товари та продукцію, що перебуває у сірій зоні.

«Загалом 90% торгівлі КНДР припадає на Китай», - наголошує автор.

Він додає, що підтримка Китаєм Робітничої партії Кореї має «потужні практичне та ідеологічне коріння» і сягає 1950-х років та періоду Корейської війни.

На його переконання, ці фактори переконали лідера Північної Кореї у незмінній підтримці Китаю.

«Іноді, як минулого тижня, КНДР надсилає до Китаю своїх представників, аби проінформувати про ситуацію в країні. Джерела розповіли, що два високопоставлені північнокорейські чиновники їздили до Китаю за добу до останнього ядерного випробування, щоб розповісти про плани Пхеньяна», - підкреслюється у статті.

Таким чином жорсткі санкції ООН, накладені на Північну Корею не можуть змінити напряму руху країни.

«Засудження, заохочення, погрози – нічого з цього не мало результату. Навіть одні із найжорсткіших санкцій Радбезу ООН, які мали на меті серйозно обмежити торгівлю КНДР, позбавивши Пхеньян матеріалів та грошей, необхідних для продовження ядерної програми», - підсумовує Петрічіч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-