В Агентстві нацбезпеки США не відкидають причетності РФ до хакерських атак

В Агентстві нацбезпеки США не відкидають причетності РФ до хакерських атак

Укрінформ
Агентство національної безпеки (АНБ) США має занепокоєння у зв'язку з можливою причетністю Росії до хакерського проникнення в комп'ютерну систему Демократичної партії, однак поки триває слідство, не може офіційно називати конкретних фігурантів.

Про це заявив під час слухань у вівторок у американському Сенаті голова АНБ, директор Кіберкомандування США генерал Майкл Роджерс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Розслідування продовжується, і розвідувальне співтовариство приділяє цьому велику увагу", - зауважив генерал, виступаючи в Комітеті з питань Збройних сил США.

Він підкреслив, що кіберактивність, яку спостерігає Агентство національної безпеки, викликає занепокоєння. Водночас він відмовився коментувати останні повідомлення в пресі та заяви політиків про секретну операцію росіян зі зламу політичної системи США, щоб забезпечити сприятливий для Росії результат президентських виборів. Генерал підкреслив, що не може надавати офіційних оцінок, поки триває розслідування. 

Водночас, відповідаючи на уточнююче запитання голови комітету сенатора Маккейна, чи має місце занепокоєння, що саме Росія причетна до хакерського зламу політичної системи США, Роджер відповів: "О, так, сер".

При цьому генерал допустив, що росіяни можуть спробувати зірвати результати виборів в листопаді, натомість додав, що в електронні виборчій системі США існує додатковий захист.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-