Олланд та Меркель зустрінуться віч-на-віч у Парижі перед самітом ЄС

Олланд та Меркель зустрінуться віч-на-віч у Парижі перед самітом ЄС

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд та канцлер Німеччини Ангела Меркель проведуть зустріч віч-на-віч у Парижі у четвер, 15 вересня, перед самітом ЄС у Братиславі.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили в Єлисейському палаці (адміністрація президента Франції).

"Президент Республіки у четвер, 15 вересня, 2016 року, прийме в Єлисейському палаці канцлера Німеччини Ангелу Меркель з метою проведення консультацій перед неофіційним самітом глав держав і урядів Європейського союзу у п'ятницю, 16 вересня, у  Братиславі", - зазначили в адміністрації.

За словами представника канцелярії президента Франції, прибуття Ангели Меркель очікується по обіді. Після офіційної зустрічі програма передбачає переговори віч-на-віч, а після їхнього завершення буде спільна прес-конференція.

Співрозмовник агентства також додав, що головною темою переговорів між французьким та німецьким лідером будуть "європейські справи", не виключивши обговорення у цьому контексті й "української тематики".

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Франсуа Олланд та канцлер ФРН Ангела Меркель за кілька тижнів до європейської зустрічі на вищому рівні проводять активну підготовку до неї. Напередодні Олланд відвідав Грецію та Румунію, де провів переговори зі своїми європейськими колегами. Минулого тижня він зустрічався з лідерами південно-європейських країн у рамках саміту країн Середземномор’я, зокрема, з представниками Кіпру, Італії, Мальти, Португалії та Іспанії.

Ангела Меркель, у свою чергу, у кінці серпня відвідала Таллінн, Прагу, Варшаву, де зустрілася з лідерами країн, а у німецькому замку Месеберг приймала колег із Нідерландів, Швеції, Фінляндії та Данії. Крім того вона зустрілася з прем'єрами Австрії, Словенії, Болгарії та Хорватії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-