Президент Румунії порадив, як Європі долати виклики

Президент Румунії порадив, як Європі долати виклики

Укрінформ
Румунія виступає за пошук конструктивних і прагматичних рішень, здатних повернути довіру громадян до Євросоюзу, а виклики, що стоять перед Європою, можна подолати лише спільними зусиллями всіх держав-членів співдружності.

Про це заявив президент Румунії Клаус Йоханніс під час спільної з президентом Франції Франсуа Олландом прес-конференції в Бухаресті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу

"На даний час ми готуємося до саміту у Братиславі, на якому обговорюватиметься майбутнє Європейського Союзу. В рамках саміту Румунія має намір взяти найактивнішу участь у роботі з пошуку конструктивних і прагматичних рішень, здатних повернути довіру громадян. Виклики, що стоять перед усіма нами, можна подолати лише згуртованими зусиллями і спільними діями всіх 27 держав-членів ЄС", - підкреслив Йоханніс.

Він висловив сподівання, що після Братиславського саміту Євросоюз стане міцнішим, з більш функціональними європейськими інституціями, орієнтованими на досягнення конкретних результатів.

Франсуа Олланд, у свою чергу, заявив, що на саміті у Братиславі необхідно буде також зосередитися на пошуку рішень по забезпеченню безпеки європейських громадян і захисту кордонів Євросоюзу.

Президент Франції перебуває з одноденним візитом в Румунії, в рамках якого він ознайомиться з будівництвом інфраструктури Національного науково-дослідного інституту фізики та ядерної технології у Мегурелі. У другій половині дня глава Франції разом з Прем'єр-міністром Румунії Дачианом  Чолошом візьме участь в офіційному відкритті заводу Airbus Hеlicopters в місті Брашов. Очікується, що під час візиту буде підписано ряд двосторонніх угод про співпрацю.

Це перший після 1997 року візит президента Франції до Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-