Москвичі зібрали підписи за встановлення таблички на місці вбивства Нємцова

Москвичі зібрали підписи за встановлення таблички на місці вбивства Нємцова

Укрінформ
У мерію Москви передано 30 тисяч підписів за встановлення таблички на місці загибелі опозиційного політика Бориса Нємцова на Великому Москворецькому мосту.

Про це написав депутат Держдуми Дмитро Гудков на своїй сторінці в Фейсбуці.

«Тільки-но з (журналістом) Тимофієм Дзядком віддали в мерію 30 тисяч підписів за встановлення таблички Борису Нємцову на мосту", - пише Гудков.

Він переконаний, що в передвиборний період замовкнути ініціативу буде важко.

"Робимо ми це не лише для Бориса Нємцова - але і для всіх нас. Адже вбивства не повинні залишатися безкарними, а життя, віддане за краще майбутнє Росії, не має бути забуте", - пояснює опозиційний політик.

Активісти пропонують встановити на мосту табличку розміром 70 на 50 сантиметрів, яка  має бути виготовлена з каменю і містити текст "На цьому місці 27 лютого 2015 року був убитий Борис Нємцов. Вічна Пам'ять".

Як відомо, Борис Нємцов був застрелений у ніч з 27 на 28 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту, який незабаром стали називати «Нємцов міст». Після вбивства тут був створений «народний меморіал», який міська влада неодноразово намагалася ліквідувати, а активістів, які чергували там, затримували. Влітку минулого року Мосміськдума відмовила у встановленні меморіалу на місці вбивства Нємцова, заявивши, що він може стати «яблуком розбрату».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-