Україна бойкотуватиме участь в ПАРЄ, якщо там буде Росія

Україна бойкотуватиме участь в ПАРЄ, якщо там буде Росія

Укрінформ
Україна може припинити свою участь у роботі ПАРЄ у разі, якщо повноваження російської делегації в цій організації будуть визнані, незважаючи на нелегітимність виборів до Держдуми на території окупованого Криму.

Про це заявив у понеділок міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша позиція є дуже простою: якщо повноваження російської делегації, наприклад в ПАРЄ, будуть визнані, позитивно визнані, ми будемо розглядати різні варіанти - аж до того, щоб не брати участь в роботі ПАРЄ. Звичайно, я не можу це сказати народним депутатам України, - це їх, так би мовити, суверенне рішення, - але я буду радити робити дуже радикальні кроки", - заявив він.

Глава МЗС зазначив, що Україні потрібно вживати "чіткі та радикальні кроки".

"Всі російські вибори до Держдуми через проведення нелегітимних і нікчемних виборів на території тимчасово окупованого Криму - вони за визначенням не можуть бути легітимними. Тому у нас є питання щодо проведення цих виборів на території окупованого Криму, у нас є питання щодо того, яким чином будуть в майбутньому ставитись до Державної Думи Росії, оскільки результати голосування, за визначенням, є спотвореними, і постає питання про легітимність цієї Державної Думи", - наголосив глава МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-