Нездужання Клінтон ставить під питання прозорість її кампанії – NYT

Нездужання Клінтон ставить під питання прозорість її кампанії – NYT

Укрінформ
Історія з нездужанням кандидата в президенти від демократів Гілларі Клінтон на церемонії вшанування пам'яті жертв 11 вересня в Нью-Йорку, а також заяви її лікаря про пневмонію зайвий раз підривають довіру виборців до прозорості її виборчої кампанії. 

Про це пише в понеділок авторитетне американське видання The New York Times.

"Епізод (з Клінтон на церемонії 9/11 - ред.) порушує питання про стан її здоров'я, а також про те, наскільки прозорою є її кампанія", - зазначає газета. 

Впродовж багатьох місяців республіканці ставлять під сумнів витривалість 68-річної пані Клінтон та стверджують, що вона хвора, часто вказуючи на її регулярний кашель.

"Інцидент, який стався після кількох місяців запитань про стан її здоров'я від її республіканського опонента, Дональда Трампа та його кампанії, ймовірно, збільшить тиск на Клінтон щодо розгляду цього питання та оприлюднення детального медичного звіту, що вона досі відмовляється зробити", - йдеться в публікації.

За свідченнями лікарів, Клінтон має одну з форм пневмонії, що стало причиною її нездужання під час церемонії в Нью-Йорку. "Їй були призначені антибіотики, та надані поради відпочити й змінити робочий графік", - цитує видання лікаря Лізу Бердак, яка оглядала кандидата в президенти. При цьому доктор не вказала, який тип пневмонії зараз переносить Гілларі, та не повідомила деталей обстеження, проведеного минулого тижня, щоб мати більше уявлення про стан її здоров'я.

Сама Клінтон відкидає такі претензії. 

Варто зауважити, що і вона, і її 70-річний суперник Трамп надали набагато меншу інформацію про стан свого здоров'я в порівнянні з деякими попередніми кандидатами в президенти. Зокрема, Рональд Рейган, Боб Доул і сенатор Джон Маккейн, кожен з яких був республіканським кандидатом у президенти у віці, близькому до 70-ти, були вимушені детально відповідати на запитання про їх фізичний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-