Варшава направила ноту Москві через  ситуацію на кордоні з Білоруссю

Варшава направила ноту Москві через ситуацію на кордоні з Білоруссю

Укрінформ
Посольство Польщі у Москві спрямувало російській владі ноту протесту через проблеми з пропуском поляків до країни через кордон з Білоруссю.

Про це повідомила прес-секретар диппредставництва Анна Литва, пише російське видання «Ведомости».

Раніше польська RMF FM повідомила, що російські прикордонники не пропускають іноземців, котрі подорожують на особистих автомобілях, через КПП на кордоні Росії і Білорусі. За даними польських ЗМІ, іноземні громадяни, зокрема поляки, чехи, литовці, котрі подорожують до Росії через Білорусь, тепер змушені в'їжджати до країни через Латвію.

30 червня Польща повідомила Росію про припинення з 4 липня дії положень двосторонньої міжурядової угоди про порядок місцевого прикордонного руху (МПП). Документ дозволяв жителям Калінінградської області в'їжджати на територію сусідніх районів Польщі.

«Ці обмеження, як повідомляється, вводяться з міркувань безпеки у зв'язку з проведенням варшавського саміту НАТО (8–9 липня) і Всесвітніх днів молоді в Кракові (26–31 липня). Російська сторона була поставлена до відома про це одностороннє рішення без попередніх консультацій», – говорилося у повідомленні.

Москва у відповідь також призупинила дію режиму. 2 серпня стало відомо, що Варшава вирішила поки що не відновлювати режим прикордонного пересування з Калінінградською областю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-