У Санкт-Петербурзі знову залякують незгодних

У Санкт-Петербурзі знову залякують незгодних

Укрінформ
Із закінченням відпусток у Санкт-Петербурзі знову ведуть стеження, залякують незгодних. Опозиційні активісти вимагають від поліції розслідувати тривалі погрози на їхню адресу.

Адміністратор паблика "Злочинна влада" Єгор Алєксєєв оголосив, що звернеться до поліції із заявою про погрози, що постійно надходять йому, та стеження, повідомляє Радіо Свобода.

"Знову стали надходити якісь погрози. Мені, напевно, буде важко залучити їх якимсь чином до справи, вони складені дуже акуратно. Але все це дуже неприємно. Приходиш до кафе, замовляєш собі щось, у цей час заходять дві молодих особи, сідають навпроти і весь обід дивляться пильно на тебе. Або проводжаєш сина до дитячого садка. А там біля огорожі знову стоять ці двоє. Або це стало демонстративно явним, або це я став краще помічати стеження. До нападу я не звертав уваги на нього. Я зараз прямую до поліції, щоб написати заяву. Мені дуже некомфортно", - пояснює громадський активіст.

Як відомо, навесні журналісти кількох петербурзьких видань розповіли про цілу систему стеження та "фізичного впливу" на користувачів інтернету, що критикують владу. Незабаром з'ясувалося, ця система має пряме відношення до "фабрики тролів", яка фінансується і керується "кухарем Путіна" Євгеном Пригожиним.

Проте, навіть після ряду заяв активістів до поліції, Пригожин поки виходить сухим із води. Він відкидає усі обвинувачення у причетності до "фабрики тролів" і нападів на опозиціонерів: "це абсолютно безпідставна інформація".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-