Олланд летить до Румунії відкривати завод Airbus

Олланд летить до Румунії відкривати завод Airbus

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд у вівторок відвідає з державним візитом Румунію, де ознайомиться з лазерними розробками ELI-NP та відкриє новий завод з виробництва вертольотів Airbus Hеlicopters у Баршові.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, про одноденний візит йдеться в анонсі Єлисейського палацу .

«Цей державний візит надасть можливість зміцнити історичне партнерство і співробітництво, яке пов'язує Францію і Румунію, та підготувати зустріч на вищому рівні 27-ми країн членів ЄС, який проходитиме через три днів 16 вересня у Братиславі», - йдеться у анонсі.

Зокрема, президент Франції огляне в Мегуреле будівництво інфраструктури Національного науково-дослідного інституту фізики і ядерної технології імені Хоріі Хулубея (ELI-NP), що за допомогою лазерних систем Thales Group з 2017 року досліджуватиме фотонне випромінювання з екстремальними характеристиками. 

У другій половині дня Олланд відвідає Брашов, де спільно з прем'єр-міністром Румунії Дачіаном Чолошом, візьме участь в офіційному відкритті зводу Airbus Hеlicopters. 

Згідно з інформацією джерел Укрінформу в Єлисейському палаці, Олланд та його румунський колега Клаус Вернер Йоханніс планують обговорити можливі виклики для Східної Європи через конфлікт на донбасі. 

Як відомо, ELI-NP (Extreme Light Infrastructure-Nuclear Physics) в Мегуреле є одним з трьох елементів європейського проекту ELI. Два інших центри будуть зведені у Празі (Чехія) і Сегеді (Угорщина). У румунському центрі  встановлені два лазера і центр гамма-випромінювання. Весь науково-дослідний центр повинен вступити в дію в 2017 році. За даними румунських джерел, лазерний проект може отримати державні і приватні інвестиції в розмірі понад 1 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-